Save the date: 23 juni 2018!

Een prachtige muzikale samenwerking tussen het Nederlands Symfonisch AkkordeonOrkest en Akkordeonorchester Dinslaken Oberhausen 1980.

Met werken van o.a. Hardy Mertens, Philip Sparke, Jean Sibelius en Gioacchino Rossini.

Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 te Ede

Aanvang: 19.30 uur

Entree: € 10,- 

Project 'Au Coeur de l'art' groot succes!

Op 24 en 25 november 2017 heeft het project Au Coeur de l'Art met succes plaatsgevonden in de Nicolaïkerk te Utrecht en de Dominicuskerk te Amsterdam. We zijn blij dat we de start van ons 10-jarig jubileum met deze twee bijzondere concerten hebben kunnen inluiden. 

Het programma van Au Coeur de l’Art bestond uit werken van componisten die geïnspireerd zijn door Parijs. Componist van het uitgevoerde werk Le Cortège d’Orphée, Carlos Michans, was op beide concerten aanwezig en heel enthousiast over de uitvoering van zijn bijzondere werk.

Het concert in Utrecht is bezocht door ongeveer 100 mensen en het concert in Amsterdam is bezocht door ruim 200 mensen.
Het concert in Amsterdam werd daarnaast door de Dominicuskerk live uitgezonden op de radio en dit is door een onbekend aantal mensen ook beluisterd.
Het concert in Amsterdam is opgenomen door de Concertzender en dit zal te zijner tijd uitgezonden worden. Ook zullen er binnenkort op Youtube delen van dit concert te beluisteren zijn.

De dirigenten Tim Fletcher en Fokko Oldenhuis waren zeer tevreden. Ook orkest en koor vonden het een hele fijne en mooie samenwerking dat zeker een vervolg zal krijgen.
Het publiek had genoten en de reacties waren erg positief.

Concert 'Au coeur de l'Art'

Een unieke samenwerking tussen Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (o.l.v. Tim Fletcher) en Hollands Vocaal Ensemble (o.l.v. Fokko Oldenhuis).

Parijs: De stad waar kunstenaars in alle vrijheid zichzelf artistiek kunnen uiten, waar kunstenaars elkaar ontmoeten en geïnspireerd raken. Parijs als hart van de kunst in de wereld.

Het programma van Au coeur de l'Art bevat composities van uiteenlopende componisten uit verschillende tijden die Parijs als bron en inspiratie gemeen hebben. Zonder Parijs en het kunstenaarsleven daar waren deze composities er niet. Wie kan zich een wereld zonder deze inspirerende stad voorstellen?

Op het programma staan o.a. een arrangement van Messe Solennelle van Louis Vierne en Le Cortège d' Orphée van Carlos Michans voor koor en accordeonorkest. Daarnaast werken van Ravel, Poulenc, Messiaen en Piazzolla. 

Utrecht: Vrijdag 24 november 2017 Nicolaïkerk, Nicolaaskerkhof 8
Amsterdam: Zaterdag 25 november 2017 Dominicuskerk, Spuistraat 12

Voor beide concerten geldt: aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Kaarten voorverkoop online: € 12,50

Aan de kassa (op de dag zelf): €15,-

 

 

Concertserie Verrassende Ontmoetingen

Bestel nu uw kaartjes!

Op zondag 19 maart 2017 om 14.30 uur maakt ons Accordeon Orkest haar debuut in de landelijk spraakmakende concertserie ‘Verrassende Ontmoetingen’ in de concertzaal van Factorium Podiumkunsten Tilburg.

Ter gelegenheid hiervan pakken wij graag uit met een prachtige aanbieding. En misschien pakt u de aanbieding weer in om er familie, vrienden of kennissen mee te verrassen. We hebben speciaal voor u – of de gelukkige die u wilt verrassen – een feestelijk en hartverwarmend zondagmiddagconcert samengesteld.

Aan dit concert werken mee:

Harmonieorkest Concordia Obbicht

& Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest

 

Voorrang & Voordeel

Voor de zeer aantrekkelijke prijs van € 12,50 p/p (inclusief consumptie, programma en garderobe) bent u zich verzekerd van een vorstelijke plaats bij dit voor onze vereniging bijzondere debuut in één van de mooiste accommodaties van Brabant: de muziekzaal Factorium Podiumkunsten Tilburg. Voorverkoop kortingskaarten tot vrijdag 17 maart 2017

Deze kortingskaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar via Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest. Bestellen kan via info@nsao.nl, via één van onze leden, of via dit bestelformulier!

Zorg op tijd voor kaarten, want het aantal beschikbare kortingskaarten is beperkt:

wij geven u als muziekliefhebber namelijk het liefst de beste plaatsen.

Vanaf maandag 6 februari zijn de kortingkaarten tegen betaling af te halen bij uw contactpersoon of wij zorgen dat uw toegangskaart klaarligt bij de entree van de concertzaal.

 

                      

Verslag Innsbruck 2016

12e wereldmuziekfestival Innsbruck 5 t/m 8 mei 2016

’s Ochtends in alle vroegte verzamelt zich een groep muzikanten bij de bus. Allerlei bagage en instrumenten worden ingeladen, waaronder toch ook enkele vreemd uitziende, langwerpige exemplaren. Later zou duidelijk worden waar die voor bedoeld waren. Nog een beetje slaapdronken vertrekken we met de bus richting Innsbruck om daar na een voorspoedige reis (inclusief plaspauze en een spontaan uitgevoerde muziekquiz vanwege de ‘geweldige’ muziekkeuze van de chauffeur) in een prachtig hotel te arriveren. Het weer werkt enorm mee en de prachtige binnenstad op steenworp afstand, met zijn vele terrasjes lonkt. Laat dit weekendje weg maar beginnen!

Na een uitgebreid ontbijt met heerlijke muffins en koffie/thee voor later op de ochtend spoeden we ons naar de repetitieruimte. Na maanden keihard repeteren op de te spelen werken lijkt het toch prettig nog even de belangrijkste passages door te nemen. Dat viel even tegen, want in de ruimte naast ons was een ander orkest aan het spelen en helaas klonken beide stukken niet mooi samen. Dan maar meteen op pad naar het festival.

Zeer indrukwekkend om de menigte accordeonliefhebbers bij elkaar te zien in het imposante congrescentrum en de sfeer te proeven die op zo’n festival hangt. In zeer korte tijd moeten we de spullen op het podium zetten. Dat is echter geen enkel probleem daar we met een toegewijd groepje een zeer soepel lopend doorgeefsysteem hebben geoefend. Toch wel onder de indruk van deze enorme zaal en akoestiek en de vele aandachtige luisteraars beginnen we aan onze deelname. We spelen Allegro molto van Beethoven en Variations on a pentatonic theme van Rob Goorhuis. Beiden inmiddels te beluisteren op YouTube. Ondanks wat foutjes door de zenuwen en het af laten weten van een versterker hebben we een prachtig concert kunnen geven en hebben we zeer muzikaal gespeeld. Dit werd dan ook zeer gewaardeerd door de jury.

De rest van het weekend lag helemaal open voor ons. We hebben de stad bezocht, souvenirs gekocht, heerlijk op terrasjes gezeten en natuurlijk ook vele orkesten beluisterd. Het leek wel vakantie! Eén groepje had wel een zeer bijzondere besteding van de zaterdag. Zij gingen namelijk in alle vroegte op pad naar de gletsjer om daar te gaan skiën. Aha, en daar waren dus die langwerpige bagagestukken voor bedoeld. Zij hebben een geweldige dag beleefd, want zeg nu zelf: in de sneeuw bij 26 graden! De dag werd afgesloten met een heerlijk gezamenlijk diner bij een Grieks restaurant en nog even napraten in de stübe van het hotel.

Op zondag is de afsluiting in het Olympisch stadion. Ongelooflijk wat een hoeveelheid enthousiaste mensen daar bij elkaar gekomen zijn. Compleet met ballonnen, spandoeken en onder het genot van muziek door een enorm orkest van accordeonisten en mondharmonicaspelers wordt de prijsuitreiking voltrokken. Alle deelnemers worden om de beurt naar voren geroepen en krijgen hun punten te horen en eventuele prijs uitgereikt. Wij kunnen zeer tevreden zijn met een behaalde 12e plaats. (1 I Erw H Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest 40,20 ausgezeichnet) De lijst met uitslagen is overigens nog steeds te bekijken op de site van het festival.

Helaas moeten we nu toch echt aan de terugreis beginnen, want we zullen pas diep in de nacht thuis zijn. Gelukkig is dat allemaal de moeite waard geweest en hebben we kunnen genieten van een prachtig weekend waarin we ons doel om goed en muzikaal voor de dag te komen en op een groot, serieus podium te staan hebben behaald. Over drie jaar zijn we weer van de partij!

Joyce

Pages

Subscribe to