Tim Fletcher

Tim FletcherDe huidige dirigent en tevens initiator van NSAO is Tim Fletcher. Tim studeerde accordeon aan het Rotterdams conservatorium bij Miny Dekkers. Tijdens zijn studie volgde hij Masterclasses in Graz, Berlijn, Kopenhagen en Rotterdam bij vooraanstaande accordeonisten. Hij speelt nu accordeon bij ensemble D’acht en bandoneon bij het Piazzo Ensemble.

Dirigeerlessen volgde Tim bij Jac Willems, Daan Admiraal, Arie van Beek en Jos van der Sijde en hij studeerde af in directie bij Alex Schllings aan het conservatorium in Zwolle. Tim dirigeert nu bij vijf accordeonverenigingen en geeft les in accordeonorkestdirectie aan het Artiance in Alkmaar.

Naast spelen en dirigeren arrangeert en componeert hij o.a. voor de ensembles waarin hij speelt en de orkesten die hij dirigeert.

Middels projecten probeert hij meer aandacht te vestigen op accordeonorkesten en op die manier de kwaliteit van accordeonorkesten en waardering voor accordeonorkesten te verbeteren.

Tim dirigeert nu bij vijf accordeonverenigingen en is dirigent en oprichter van het professionele ensemble STRACC met 9 strijkers en 5 accordeons.