REL met hart en ziel voor Beatrix

Acht leden van REL hebben op 1 februari mee gedaan aan de slothymne van het feest voor prinses Beatrix in Ahoy. REL was benaderd door Bart Schneemann, muzikaal leider van het Nederlands Blazers Ensemble en organisator van de avond. Het bestuur is trots, dat de vereniging op deze wijze aan het muzikaal eerbetoon heeft mee kunnen bijdragen. Voorzitter Stefan van den Oord: “Het is een hele eer dat we voor deze avond zijn gevraagd mee te doen. Het was een waardige dankbetuiging en we zijn er trots op dat we daar een steentje aan bij hebben mogen dragen.”

Dankbetuiging

Dankbetuiging Beatrix AhoyKarin, Annelies, Inge, Anna, Jeroen, Roelof, Aart en Tim waren de REL’ers die vanaf vrijdagmiddag tot het concert op zaterdagavond van de muzikale voorbereidingen getuigen mochten zijn. Het concert zelf was heel speciaal. Tim: “We hebben er erg van genoten. Het was bijzonder om erbij te zijn en onze bijdrage aan deze dankbetuiging te leveren.” Bij de hymne, het laatste onderdeel van het concert, liepen allerlei muzikanten met diverse instrumenten vanuit de zaal al spelend naar het podium. Daar voegden zij zich bij alle andere deelnemers aan het programma. Zo waren er zangers, blazers, strijkers, mandolines en oosterse instrumenten te horen en te zien. Alle acht accordeonisten genoten van de twee dagen repeteren en presteren. Ook Karin was verguld met de uitnodiging: “Het was zo mooi dat het vooral een muzikaal feest was met zo veel verschillende stijlen. Van rappers tot dansers en van fluitisten tot die fantastische slagwerkers. Dan is het toch heel speciaal, als we daar als acht accordeonisten tussen mogen staan.”

Voorbereiding

Voorafgaand aan de live-uitzending op tv was er flink gerepeteerd. En met zoveel deelnemers is dat geen kleinigheid. Annelies had beide dagen in Ahoy genoten: “We werden vrijdag in groepjes van twee verdeeld en kregen stoelen in de zaal toegewezen. Vanaf die plekken konden we zaterdagavond het hele concert gewoon bijwonen. Verder mochten we beide dagen vrij in Ahoy rondstruinen en hebben genoten van alle bedrijvigheid, zo'n grote (televisie) productie is niet niks.” Het concert was indrukwekkend. De REL’ers waren onder de indruk. Anna had twee spannende dagen beleefd: “Het werd een hartverwarmend dankjewel aan Beatrix en dan wil je als leden van REL natuurlijk het beste van jezelf laten horen.” Roelof had zich een plekje op het podium weten te bemachtigen: “Het viel niet mee, maar uiteindelijk stonden we op het enorme podium verspreid en een aantal zelfs vooraan.” Jeroen had het prima naar zijn zin gehad: “Beide dagen heerste er een fijne sfeer en we werden goed begeleid door aardig personeel. Iedereen voelde dat het een bijzonder moment was.” Aart vergat niet om zich heen te kijken toen hij naar het podium liep: “Leuk was dat we al spelend langs alle politici en andere BN’ers liepen en langs de leden van het koninklijk huis. Iedereen daar heeft ons duidelijk gezien. Wie weet wat daar voor REL nog uit voortvloeit.”

Goed gevoel

De spelers hebben er alle acht een goed gevoel aan over gehouden en vonden het een bijzondere gebeurtenis en zijn dankbaar dat ze erbij mochten zijn. Inge tenslotte: “Ik kan me voorstellen dat het voor onze familie en vrienden voor de tv enigszins teleurstellend was, want jammer genoeg was er niet veel van ons aandeel te zien. Voor onszelf maakt dat niet uit. Het ging er ons niet om op beeld te verschijnen, maar om erbij te zijn en het mee te maken.” De deelnemers weten één ding zeker. De twee dagen waren veel groter en bijzonderder dan wat uiteindelijk op de tv is uitgezonden.