REL succesvol in Innsbruck

Accordeonorkest REL kan met trots terugkijken op een geslaagd optreden tijdens het 11e World Music Festival in Innsbruck. Met bijna 35 punten schaarde REL zich onder de 20 beste orkesten die aan het internationale evenement van 9 t/m 12 mei deel namen in de hoofdstad van het Oostenrijkse Tirol.

REL maakte vrijdag 10 mei z'n opwachting in de Congress Halle met een optreden in de Höchststufe, de hoogste klasse van het festival. Het was de apotheose van maanden hard werken, studeren en proefoptredens. De nummers die REL ten gehore bracht, waren Passacaglia & Fuga van J.S. Bach en Fantasy Variations van J. Barnes, beiden in een bewerking van REL's dirigent Tim Fletcher. Het orkest en de dirigent genoten zichtbaar van het spel en de prachtige ambiance. Ook de reacties uit de zaal na afloop mochten er zijn. Maar er viel nog veel meer te genieten, zoals van het orkest Akud Sonja Marinkovic uit Novi Sad (Servië), de latere winnaar van de eerste prijs, en van de vele Duitse en andere internationale orkesten en ook twee andere Nederlandse orkesten. Met de avondoptredens van diverse muziekorkesten, ensembles en duo's was het feest in Innsbruck compleet. Het orkest van Stefan Hippe verzorgde hierbij een deel van het gala concert en werd bijgestaan door de virtuoze violiste Jessica Hartlieb.

Kortom, een geslaagd weekend voor de bijna 30 leden van REL met hun fans. De dirigent Tim Fletcher kijkt dan ook tevreden terug op het optreden van zijn orkest: "Technisch gezien is het moeilijk om met name de Duitse orkesten in de Höchststufe te evenaren, maar muzikaal hebben we onze beste spel laten horen. Dat we daarmee dit resultaat hebben behaald, is iets om trots op te zijn. Het geeft nieuwe energie en inspiratie om als orkest nog verder te groeien."