Save the date: 23 juni 2018!

Zaterdag 23 juni geven het Nederlands Symfonisch Accordeonorkest (NSAO) en Akkordeonorchester Dinslaken Oberhausen om 19.30 een concert in het Akoesticum aan de Nieuwe Kazernelaan 2 te Ede. Het programma bevat werken van diverse componisten, waaronder Mertens, Bach, Rossini en Sparke. Het concert vindt plaats vanwege het 10-jarig bestaan van het NSAO.

Het NSAO staat onder leiding van dirigent Tim Fletcher. Het accordeonorkest bestaat uit geselecteerde accordeonisten uit het hele land, die maandelijks in Bennekom bijeenkomen om te repeteren. Het gezelschap voert op hoog niveau bijzondere muziek voor accordeonorkest uit, waarbij altijd de muzikaliteit op de eerste plaats komt. Het orkest wil in binnen- en buitenland een voorbeeld zijn voor andere accordeonorkesten. Kernwoorden zijn daarbij kwaliteit, vernieuwing en eigentijds. Bovendien wil het orkest het accordeonorkest in het algemeen promoten en de vooroordelen daarover wegnemen. Het orkest is daar de afgelopen 10 jaar goed in geslaagd met optredens op veel verschillende podia en locaties.

Het publiek is altijd weer verrast over de mogelijkheden en bijzondere klank van een accordeonorkest. Graag nodigt het NSAO de inwoners uit Ede en omgeving uit voor hun eerste lokale concert in het sfeervolle Akoesticum.

 

Akkordeonorchester Dinslaken Oberhausen

Akkordeonorchester Dinslaken Oberhausen is één van de beste en meest toonaangevende accordeonorkesten in Noordrijn-Westfalen. Successen behaalde zij bij nationale en internationale concoursen, waaraan het orkest nog steeds regelmatig deelneemt. 

Sinds augustus 1999 heeft Johannes Burgard de muzikale leiding van dit orkest overgenomen. Onder zijn leiding spelen ongeveer dertig accordeonisten overwegend concertante muziek op het hoogste niveau, waaronder veel originele muziek voor accordeonorkest. Het repertoire bevat ook arrangementen van klassieke werken.

Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 te Ede

Aanvang: 19.30 uur

Entree: € 10,-