Tim Fletcher

Tim FletcherDe huidige dirigent en tevens initiator van NSAO is Tim Fletcher. Tim studeerde accordeon aan het Rotterdams conservatorium bij Miny Dekkers. Tijdens zijn studie volgde hij Masterclasses in Graz, Berlijn, Kopenhagen en Rotterdam bij vooraanstaande accordeonisten. Hij speelde jarenlang basaccordeon en later 1e accordeon bij het professionele accordeonensemble D’acht. Nu speelt hij met name bandoneon bij onder andere het Piazzo Ensemble.

Dirigeerlessen volgde Tim bij Jac Willems, Daan Admiraal, Arie van Beek en Jos van der Sijde en hij studeerde af in directie bij Alex Schillings aan het conservatorium in Zwolle. Tim gaf een aantal jaar les in accordeonorkestdirectie aan het Artiance in Alkmaar en dirigeert nu bij vijf accordeonverenigingen, waaronder Brouwer's Akkordeonorkest. Hij wordt regelmatig gevraagd voor de directie van play-ins, weekenden en bijzondere projecten. 

Naast spelen en dirigeren arrangeert en componeert hij voor de ensembles waarin hij speelt, de orkesten die hij dirigeert en op aanvraag. Hij is ook actief in de organisatie van het jaarlijkse NOVAM orkestenfestival.

Middels projecten probeert Tim meer aandacht te vestigen op accordeonorkesten en op die manier de kwaliteit van accordeonorkesten en waardering voor accordeonorkesten te verbeteren. Successen waren onder andere de REL / NSAO festivals en met STRACC (een tijdelijk professioneel ensemble van strijkers en accordeonisten wat onder zijn leiding stond) het gesammtkunstwerk 'Het einde der tijden': muziek, beeldende kunst en theater met voorstellingen door het hele land.