Tim Fletcher

Tim FletcherDe huidige dirigent en tevens initiator van NSAO is Tim Fletcher. Tim studeerde accordeon aan het Rotterdams conservatorium bij Miny Dekkers. Tijdens zijn studie volgde hij Masterclasses in Graz, Berlijn, Kopenhagen en Rotterdam bij vooraanstaande accordeonisten. Hij speelde jarenlang basaccordeon en later 1e accordeon bij het professionele accordeonensemble D’acht. Ook speelde hij bandoneon bij onder andere het Piazzo Ensemble. Tim is nu de enige accordeonist in Nederland met een Kravtsov accordeon.

Dirigeerlessen volgde Tim bij Jac Willems, Daan Admiraal, Arie van Beek en Jos van der Sijde en hij studeerde af in directie bij Alex Schillings aan het conservatorium in Zwolle. Tim gaf een aantal jaar les in accordeonorkestdirectie aan het Artiance in Alkmaar en dirigeert bij meerdere accordeonverenigingen, waaronder RAC Bennekom. Hij wordt regelmatig gevraagd voor de directie van play-ins, weekenden en bijzondere projecten. 

Naast spelen en dirigeren heeft Tim zich gespecialiseerd in het arrangeren van (klassieke) muziek voor accordeonorkest en -ensemble en componeert hij regelmatig eigen werken. Hij doet dit voor de ensembles waarin hij speelt, de orkesten die hij dirigeert en op aanvraag. Hij is ook actief in de organisatie van het jaarlijkse NOVAM orkestenfestival en geeft accordeonles in Cultura in Ede. 

Middels projecten probeert Tim meer aandacht te vestigen op accordeonorkesten en op die manier de kwaliteit van accordeonorkesten en waardering voor accordeonorkesten te verbeteren. Dit is ook een doelstelling van het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest.