Over NSAO

Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (NSAO) is opgericht in 2008 en staat onder leiding van dirigent Tim Fletcher.
We zijn opgericht als Accordeonorkest REL: een afkorting van de twee orkesten waarmee we zijn gestart. Onze spelers komen inmiddels uit het hele land en in 2016 hebben we besloten onze naam te veranderen in het beter bij ons passende Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest. 

Wij zijn voor Nederlandse begrippen een groot accordeonorkest, bestaande uit 26 accordeonisten, die gemiddeld één keer per maand samenkomen om te repeteren in Bennekom. Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest voert bijzondere muziek voor accordeonorkest uit op hoog niveau, waarbij de muzikaliteit op de eerste plaats komt. Het repertoire bestaat onder andere uit nieuwe compositites voor accordeonorkest en arrangementen van klassieke werken en hedendaagse muziek.

Het orkest heeft ongeveer één keer per jaar een mooi project om naar toe te werken, van fesitvals en concoursen in het buitenland, tot het spelen op zelf georganiseerde REL / NSAO festival in eigen land. Ook staan we open om samen met andere ensembles en orkesten concerten te organiseren.

Onze Facebookpagina
Ons YouTube kanaal