Over NSAO

Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (NSAO) is opgericht in 2008 en staat onder leiding van dirigent Tim Fletcher.
We zijn opgericht als Accordeonorkest REL: een afkorting van de twee orkesten waarmee we zijn gestart. Onze spelers komen inmiddels uit het hele land en in 2016 hebben we besloten onze naam te veranderen in het beter bij ons passende Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest. 

Wij zijn voor Nederlandse begrippen een groot accordeonorkest, bestaande uit ongeveer 30 accordeonisten verdeeld over soms wel 12 partijen èn een slagwerker. Gemiddeld komen we één keer per maand samen om te repeteren in Soest. Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest voert bijzondere muziek voor accordeonorkest uit op hoog niveau, waarbij de muzikaliteit op de eerste plaats komt. Ons repertoire bestaat onder andere uit nieuwe composities voor accordeonorkest en arrangementen van klassieke werken en hedendaagse muziek.

Het orkest heeft ongeveer één keer per jaar een mooi project om naar toe te werken, zoals een kleine concertreeks of spelen op een festival / concours in het buitenland of 'gewoon' een leuk concert op een mooie locatie in Nederland. Ook vinden wij het leuk om samen met andere ensembles en orkesten concerten te organiseren.

Onze Facebookpagina
Ons YouTube kanaal