Geschiedenis

Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest werd in januari 2008 opgericht met Tim Fletcher als dirigent. Op deze pagina een overzicht van de projecten en concerten die het NSAO de afgelopen jaren onder leiding van Tim heeft uitgevoerd.

2021

23 oktober 2021
Een speciaal samengesteld ensemble bestaande uit leden van het NSAO geeft ons vierde en laatste concert in onze NSAO goes Dutch! concertreeks. Het concert vindt plaats in de Westerkerk in Veenendaal en werd goed bezocht. Het speciaal voor NSAO gecomponeerde werk Sunday van Geerten Liefting werd gespeeld in aanwezigheid van Geerten en hij nam ook een tweetal orgelimprovisaties voor zijn rekening.  

17 oktober 2021
Een speciaal samengesteld ensemble bestaande uit leden van het NSAO geeft ons derde concert (van 4) in onze NSAO goes Dutch! concertreeks. Het concert vindt plaats in de Wilhelminakerk in Utrecht in hun serie benefietconcerten en werd zeer warm ontvangen.

9 oktober 2021
Tweede concert (van 4) in onze NSAO goes Dutch! concertreeks en ons eerste concert na Corona. Dit concert vindt plaats in een goedbezochte studio 1 van het muziekcentrum van de omroep in Hilversum. We spelen diverse werken, waaronder Symphonic Variations van Jacob de Haan in een arrangement van Tim Fletcher. Jacob de Haan is deze avond ook aanwezig. Ook gaat het volledige werk Sunday (ochtend, middag, avond) wat Geerten Liefting speciaal voor het NSAO componeerde in première. 

2020

Als gevolg van Corona waren er geen concerten mogelijk.

2019

16 november 2019
Eerste concert (van 4) in onze NSAO goes Dutch! concertreeks. Dit concert vindt plaats in een volle zaal in de serie Goede Rede concerten in de Goede Rede kerk in Almere. Twee speciaal voor het NSAO gecomponeerde werken gaan deze avond in première: Besijden den Vos Reinaerde van Hardy Mertens en De avond van Geerten Liefting. Hardy Mertens is deze avond ook aanwezig. 

31 mei 2019
Deelname aan het World Music Festival in Innsbruck in de hoogste orkestafdeling (Höchststufe). Hier en hier staan de live opnames. We behaalden 41,6 punten, het hoogste predikaat 'hervorragend' en een 11e plaats.

18 mei 2019
Deelname aan het Opmaat naar Innsbruck concert in Hoofddorp samen met 5 andere deelnemers aan het World Music Festival 2019.

30 maart 2019
In een bijna volle aula van een school in Dinslaken hebben we ons tweede gezamenlijke concert met Akkordeonorchester Dinslaken Oberhausen. We spelen onze Innsbruck werken en delen uit ons NSAO Goes Dutch! programma wat we in zijn geheel uitvoeren tijdens onze concertreeks in seizoen 2019 / 2020.

2018

November 2018
We houden onze eerste Crowdfundingsactie ter financiering van een compositie speciaal voor NSAO geschreven door Hardy Mertens. De actie slaagt ruim binnen de deadline en Hardy gaat in het eerste kwartaal van 2019 de compositie schrijven. Op 16 november 2019 gaat de compositie in première.   

3 november 2018
We doen als het Jubileum Symfonisch Accordeon Orkest mee aan het gala concert ter ere van het 90-jarig bestaan van de NOVAM in De Vereeniging te Nijmegen. Het publiek bestaat uit ongeveer 1000 accordeon- en muziekliefhebbers. Meer informatie hier.

23 juni 2018
In het Akoesticum te Ede hebben wij ons 10 jarig jubileum afgesloten met een concert in samenwerking met Akkordeonorchester Dinkslaken Oberhausen. Eén van de gespeelde werken was Variazioni Sinfoniche su Non Potho Reposare van Hardy Mertens. 

2017

24 en 25 november 2017
Met twee bijzondere concerten hebben wij ons 10 jarig jubileum ingeluid. Project Au Coeur de L'Art in samenwerking met het Hollands Vocaal Ensemble o.l.v. Fokko Oldenhuis. Het concert is opgenomen door de Concertzender en de uitzending was in twee delen en is hier en hier te vinden. Op ons eigen YouTube kanaal zijn de opnames ook te vinden. 1, 2, 3, 4 en 5Componist van het uitgevoerde werk Le Cortège d’Orphée, Carlos Michans, was op beide concerten aanwezig

19 maart 2017
Deelname aan de landelijk spraakmakende concertserie 'Verrassende Ontmoetingen' in de concertzaal van Factorium Podiumkunsten Tilburg. Aan dit concert werkte ook Harmonieorkest Concordia Obbricht o.l.v. Alex Schillings mee. Het concert werd opgenomen en uitgezonden door de Concertzender. Hier een opname van één van de gespeelde werken. 

2016

Mei 2016
Deelname aan het World Music Festival in Innsbruck in de hoogste orkestafdeling (Höchststufe). Er werden op 6 mei 40,8 punten behaald en een 12e plaats met de stukken Variations on a Pentatonic Theme van R. Goorhuis & Finale ‘Eroica’ Allegro Molto van Beethoven.

23 april 2016
Try-out concert i.v.m. Innsbruck op onze eigen repetitielocatie voor een klein gezelschap. 

17 maart 2016
Wij wijzigen officieel onze naam in Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest. 

2015

16 mei 2015
We sluiten het 'play-in-a-project' af met een concert in de Levend Water Kerk in Almere waarbij we tevens een open podium organiseren. 

Januari tot en met mei 2015
We organiseren een 'play-in-a-project' waarbij accordeonisten zich bij REL kunnen aansluiten en we van Tim meer leren over stijlkenmerken van verschillende periodes uit de muziekgeschiedenis. We mogen ongeveer 20 accordeonisten verwelkomen. Hier staat meer informatie en hier een verslag van onze voorzitter. 

2014

12 oktober 2014
Extra concert in de serie Bach en Mahler concerten. Ditmaal in de Werenfriduskerk in Elst (Gld.) en met een aangepast programma vanwege het ontbreken van de organist.

27 september 2014
Vierde concert (van 4) in de serie Bach en Mahler concerten in samenwerking met organist Geerten Liefting. Dit concert vond plaats in de Westerkerk in Veenendaal.

21 juni 2014
Derde concert (van 4) in de serie Bach en Mahler concerten in samenwerking met organist Geerten Liefting. Dit concert vond plaats in de St. Willibrordkerk in Utrecht

1 februari 2014
Een afvaardiging van REL heeft meegewerkt aan de slothymne van ‘Met Hart en Ziel’, het feest dat in Ahoy werd gehouden voor prinses Beatrix. Hier een verslag. 

18 januari 2014
Tweede concert (van 4) in de serie Bach en Mahler concerten in samenwerking met organist Geerten Liefting. Dit concert vond plaats in de Bergkerk in Deventer. Er werden ruim 300 belangstellenden geteld. Hier een verslag. 

2013

25 oktober 2013
Eerste concert (van 4) in de serie Bach en Mahler concerten in samenwerking met organist Geerten Liefting. Dit concert vond plaats in de Bonaventura kerk in Woerden.

Mei 2013
Deelname aan het World Music Festival in Innsbruck in de hoogste orkestafdeling (Höchststufe). Er werden op 10 mei 34,5 punten behaald met de stukken Passacaglia & Fuga van J.S. Bach en Fantasy Variations van J. Barnes. Hier staan de opnames. En hier  en hier een verslag. 

23 maart 2013
Try-out concert i.v.m. Innsbruck voor Torkest in Veghel.

2012

6 oktober 2012
Verzorgen middagconcert in Radio Kootwijk in verband met het project 'Het einde der tijden' van Tim Fletcher

2011

5 november 2011
We organiseren voor de tweede keer het REL festival. We pakken het dit keer groots aan, in Lelystad op twee locaties tegelijkertijd: muziekschool De Kubus en het  Agora Theater. Dit festival werd mogelijk gemaakt door vele subsidiegevers en de volgende activiteiten vonden plaats:
Concerten door vele accordeonorkesten en accordeonensembles, waaronder het NJAO en het Piazzo Ensemble
Play-in voor volwassenen onder leiding van dirigent Lex Bak
Play-in voor jeugd (Hodge Podge Orchestra) onder leidig van dirigent Otto de Jong
Kinderworkshops knopaccordeon door Casper Burkhardt
Workshop Strijken met je balg onder leiding van Hans van der Maas
Avondconcert ‘Lunapark’ door het professionele ensemble STRACC, accordeonorkest REL en zangeres Sharon Kips. Tijdens het avondconert heeft REL haar eerste CD Lunapark gepresenteerd, gaf de talentvolle jonge accordeonist Vincent van Amsterdam een solo optreden en trad het orkest dat publieksfavoriet van de dag was op.  

25 en 26 juni 2011
CD opnames in De Bidler te Wergea voor onze eerste CD Lunapark

2010

Mei 2010
Deelname aan het World Music Festival in Innsbruck in de hoogste orkestafdeling (Höchststufe). 

2009

7 november 2009
We organiseren ons eerste REL festival in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Met een bescheiden bedrag aan subsidie realiseren we overdag een play-in voor volwassenen onder leiding van dirigent Helmut Quackernack. Ook treden overdag meerdere orkesten op. Tijdens het avondconcert speelt accordeonorkest REL o.l.v. Tim, het Landes Jugend Akkordeon Orchester o.l.v. Helmut en trad het orkest dat publieksfavoriet van de dag was op. 

2008

22 november 2008
Ons eerste concert vindt plaats in De Triangel in Almere, in samenwerking met Alphen Opus 2

15 januari 2008
Oprichting Accordeonorkest REL. 

2007

Mei 2007
We doen voor de tweede keer als gelegenheidsorkest REL (RAC en LAE) mee aan het World Music Festival in Innsbruck in de hoogste orkestafdeling (Höchststufe). 

2004

Juni 2004
Als gelegenheidsorkest REL (RAC en LAE) doen we mee aan het World Music Festival in Innsbruck in de hoogste orkestafdeling (Höchststufe). We behaalden het predikaat hervorragend en een 8e plaats met 41,0 punten.